keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mökin keittiön uudistaminenTämän kesän ykköskohteeksi projektilistalla mökillä pääsi keittiö. Tummanruskeat ovet saivat valkoista maalia ylleen. Ensin hioin kevyesti pinnan rikki, sitten vedin kerroksen Helmi pohjamaalia ja sen jälkeen kerroksen Helmi kalustemaalia. Ovista tuli tosi kivat ja ennen kaikkea valoisat - kuten halusimmekin. Ihan niin kivat niistä eivät tulleet kuin kodinhoitohuoneemme maalatut ovet (kuvaa mm. täällä), koska kodinhoitohuoneen suorat ovet oli helppo maalata telalla, mutta nämä oli maalattava sudilla. Tosin sudilla ovien väristä tuli kyllä mukavan elävä. :)


Tasoiksi olin aiemmin ajatellut puisia tasoja, mutta lopulta tasoiksi päätyivät Aka-kalusteen Latte-tasot. Uskomattoman hyvät ja laadukkaan tuntuiset tasot!


Nämä  vetimet löysin ensimmäisen kerran netistä jo keväällä, mutta valitettavasti silloin niitä ei siinä nettikaupassa ollutkaan saatavilla riittävän montaa kappaletta. Lähetin liikkeeseen sähköpostia ja kysyinkin, olisiko vetimiä mahdollista saada enemmän kuin saldo näyttää, mutta ystävällisten pahoittelujen kera sain viestin, ettei se ole mahdollista. Iloni olikin suuri, kun löysin nämä samat vetimet myöhemmin ihan sattumalta Quriosa Interior -nettikaupasta - ja myös ystävällisen palvelun kera sain tarpeeksi monta kappalettakin! 


Maustehyllyllä on äidin ja isän kasvattamia ja kuivaamia basilikaa, oreganoa ja persiljaa sulassa sovussa suolan kanssa.


Maustehyllylle pääsivät vielä myös vanhat purkit nostalgian ja kauneutensa vuoksi...Välitilan paneli saa jäädä sellaiseksi kuin on, koska se sopii hyvin seiniin ja kattoon. Myös vanha tiiliseinän pätkä on kaunis tuollaisenaan - sitäpaitsi se sopii hyvin harmahtavaan tasoon!


Vanha kelta-ruskea jääkaappi on vielä ihan toimiva, ja itse asiassa ihan hyvä (lue: riittävän tilava ja toimii :).....), se päätettiin vain maalata ja näin ensin alkuun jatkaa sillä sen käyttöikää.  Pintaan vedetty Miranol on riittävän hyvä, vaikka siitä läheltä katsoen erottaakin pensselin jäljet. Maali olisi pitänyt jo heti ensin alkuun raa'asti ristiin, mutta onneksi ensimmäinen suoraan ja toinen ristiin rastiin vedetty kerros ovat riittävän hyvät. Loistava tällä hetkellä, etten sanoisi! Mietitään sitten uudelleen, kun saamme säästettyä rahat Smegin jääkaappiin... ;)

Maalilla sai kyllä ihmeitä aikaan niin, että valon määrä lisääntyi hurjasti. Halpaa, nopeaa ja helppoa - ja niin kivaa!

2 kommenttia:

 1. vau, toi on tosi hieno! maalilla tosiaan saa ihmeitä aikaan, ja noi nupit on huisin söpöt! :)
  mukavata elokuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan itsekin kyllä tosi iloisia ja tyytyväisiä tästä muutoksesta! Koko keittiön kuvia ei valitettavasti kannata vielä julkaista, kun hella on vielä mallia vanha ja muutama muukin juttu on vielä odottamassa inspiraatiota, mutta saa näistä jo jotain käsitystä. ;)

   Poista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)