lauantai 25. toukokuuta 2013

Voikukkapelto
Pihamme vieressä on voikukkapelto. Ihana, kaunis ja aurinkoinen. Ainakin siihen asti, kunnes tuuli kuljettaa kaikki voikukansiemenet sieltä pihallemme. Tänään lapset, omat ja lainatut, lähtivät saalistusretkelle voikukkien sekaan. Saalistus tarkoitti hyönteishaavin heittämistä hyönteisen päälle - saalis laskettiin saldoon ja sen jälkeen haavi nostettiin pois. Ilmeisesti tämäkin tapa oli tarpeeksi mielenkiintoinen, koska innokkaimman tulos oli yli kaksisataa.
Etumiehellä on traktori. Sen tarkoitus on jyrätä tietä pienimmäiselle, joka lyhyytensä vuoksi muuten kohtaisi voikukkien seassa piileskelevät nokkoset kivuliaasti. 
Vietin tuntiminuuttitolkulla aikaa kuvaten näitä suloisia surisijoita. Otin kymmenittäin lentokuvia, joista näemmä tämä allaoleva oli paras - siis itse asiassa ainoa julkaistavissa oleva! Joudun ehkä käyttämään vielä hiukan aikaa pellolla...
Näitä oli näemmä useamman laisia. Huomaattehan, että tämä on eri kaveri?


Ja tässä vielä kolmas, sirompi tapaus. Söpö tämäkin. 


3 kommenttia:

 1. Hienot kuvat olet saanut haaviisi! Ja hauska ötökkäkilpailu oli lapsilla :)

  Voikukkahan on oikeastaan tosi kaunis, yleensä sen vaan mieltää roskakasviksi eikä pysähdy näkemään sitä kunnolla. Nyt kukkiessaan ne ovatkin parhaimmillaan, se siementen lentely ei olekaan niin hauskaa enää...

  VastaaPoista
 2. Voikukat ovat kyllä ihania ja juuri tuollaisena isona peltona. On kuin aurinko olisi laskeutunut maahan =D. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Vaikka en voikukista tykkääkkään, niin nämä kuvat on aivan mahtavia!!
  En usko nähneeni missään noin isoa voikukkapeltoa.

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)