tiistai 23. elokuuta 2011

Räsy

Räsymattojen kutominen on taitolaji.

Voisin tuijotella tuntitolkulla anopin kutomia mattoja, jotka saimme mökille. Mietitäänpä värejä: mustaa, ruskeaa, harmaata, valkoista. Epämääräisiä väriläiskiä mukana varsinkin valkoisessa. Punaiset raidat. Ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta kun sen näkee...

Raidat on punottu toisiinsa sointuviksi ja ryhtiä antamaan on lisätty punainen raita. Jokainen raita itsessään on kaunis, ja kokonaisuutena niistä syntyy kaunis, levollinen matto.

Mökki on isäni ja ukkini rakentama. Siellä on paljon ukkini tekemiä huonekaluja ja äitini virkkaamia verhoja. Itse olen tehnyt sinne ompelutöitä ja nyt saimme sinne anopilta mattoja. Mieheni on tehnyt muun muassa terassin ja muita remonttitöitä. Meille rakkaassa paikassa on paljon meille molemmille rakkaiden ihmisten kädenjälkeä. <3

2 kommenttia:

  1. Räsyt on ihania,minä olen niitä ruvennut kotiinkin haalimaan,vaikken muutama vuosi sitten olisi uskonut jos joku olisi sellaista väittänyt=D Kaunis ajatus tuo rakkaiden ihmisten kädenjäljen näkyminen mökillänne!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti räsyt ovat haalimisen arvoisia! Meilläkin on niitä myös kotona, ja ne ovat kyllä maailman kodikkaimpia mattoja.

    Kiva kun jätit kommenttia, Kirsi! :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)