tiistai 15. toukokuuta 2012

Vanilja-mascarpone tuorejuustokakku


Pari viikonloppua sitten meillä kävi ruokavieraita. Pääruoka oli päätetty hyvin nopeasti, sillä halusimme tarjota peuranlihaa. Riistakäristyksen kaveriksi jälkiruokakahville mietin jotain, mikä sopisi hyvin riistan kanssa yhteen ja päädyin aika nopeasti tekemään tuorejuustokakkua puolukasta. Mascarpone-vaniljaseoksen valmistettuani kuitenkin alkoi tuntumaan siltä, että jokin puolukkaa vielä maukkaampi voisi sittenkin olla vielä parempi vaihtoehto, joten pakastimesta nappasin mukaani puolukoiden sijaan mustia ja punaisia viinimarjoja. Niin syntyi yksinkertainen, mutta vahvan makuinen mustaviinimarjahyydyke kaveriksi mascarpone-vaniljaseokselle. Ja koko tuorejuustokakkuhan oli siis tällainen:



Vanilja-mascarpone tuorejuustokakku 



250g kaurakeksejä
25g margariinia


250g mascarpone-juustoa
3 tl vaniljasokeria
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl marjamehua
3 liivatelehteä


5dl viinimarjoja 
0,5dl tomusokeria
0,5dl vahvaa marjamehua
2 liivatelehteä


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sulata margariini. Sekoita keksimurska margariinin joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. 


Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita mascarpone-juusto joukkoon. Lisää vaniljasokeri. (Itse olisin ehkä kaivannut vieläkin enemmän vaniljan makua kakkuun, mutta osa vieraista taas ei. Jos pidät vahvasta vaniljan mausta, tässä kannattaa ehkä käyttää ihan kunnon vaniljaa tangosta tai lisätä vaniljasokerin määrää.) Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita mehu-liivateseos ohuena nauhana vaahtoon. Kaada vuokaan keksimurskapohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. 


Laita päällisen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää tomusokeri marjoihin ja sekoita. Kiehauta marjamehu ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita mehu-liivateseos marjojen joukkoon ohuena nauhana. Jäähdytä seosta hiukan ja kaada vuokaan vanilja-mascarponetäytteen päälle. Anna jäähtyä vähintään 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.


4 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla,kuola valuu suusta jo kuvia katsellessa ja reseptiä lukiessa=D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tämä kutkutti makuhermojasi! Voin kyllä suositella kokeilemaan. Ja kokeilemallahan löytyy sitten se omille makuhermoille sopiva versio! :)

      Poista
  2. Herrrkullisen näköinen kakku! Juustokakut on mun suosikkeja ja myös helppotekoisia. Makuja on myös hauska muutella, Mascarponea täytyykin kokeilla.

    Mun blogissa on muuteen sulle haaste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös tehdä juustokakkuja just helppouden ja muunneltavuuden takia!
      Kiitos, käyn nappaamassa mukaan! :)

      Poista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)