lauantai 3. syyskuuta 2011

Sienikeitto


Täydellinen viikonlopun ruoanlaittohetki alkaa lasillisella hyvää punaviiniä!

Sipulin palastelu on meditatiivista. 
Ainakin siihen asti, kunnes silmät alkavat vuotaa solkenaan.

Sienikeitto

300g sieniä
1 sipuli
3rkl vehnäjauhoja
7dl maitoa
1dl kermaa
valkopippuria
suolaa
paistamiseen voita tai margariinia

Paloittele sienet ja sipuli. Paista kattilassa, kunnes sienet alkavat pehmetä. Lisää vehnäjauhot ja mausteet ja sekoita huolella. Lisää maito ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes keitto alkaa saeta. Kaada keitto muoviastiaan ja käsittele soseuttajalla. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja kuumenna. 


Tällä kertaa lisäsin lopuksi vielä lautaselle hiukan rapeaksi paistettua pekonisilppua. 

Bon Appetit! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)