tiistai 13. joulukuuta 2011

Lämmintä siis riitti!

...mutta kyllä sen löytämiseksi täytyi aika kauas lähteä. Vietimme viikon Kanarian saarilla, Maspalomasissa. Maspalomas on loistava kohde etenkin lasten kanssa tähän vuodenaikaan. Lämpöä riittää vielä, ja paikka on erittäin lapsiystävällinen. Olemme olleet Maspalomasissa ja Playa del Inglesissä muutaman kerran ja osaamme jo nauttia lasten kanssa oleellisesta; vedestä, auringosta ja yhdessäolosta.

Playa del Inglesin rannan dyynit ovat uskomattomat...on ihanaa upottaa varpaat hiekkaan, nauttia auringon lämmöstä ja kuljeskella pitkin rantaa! Rannalle lähtemiseen kannattaa tosin valita mahdollisimman tuuleton päivä, koska joka tapauksessa joka paikka on rantaretken jälkeen täynnä hiekkaa, ja tuulisena päivänä sitä on silmiä ja suuta myöten täynnä ;)
Tässä vielä isompana kuvaa dyyneistä. 
Jotkut rinteet ovat tosi jyrkkiä, mutta hiekka ei onneksi valu vaarallisesti. Lapset olivat onnessaan saadessaan juosta ja kiipeillä pitkin hiekkaa!

Luonto on saarilla myös ihana. Karua ja kuivaa, mutta sen vastapainona kaunista ja rehevää, ainakin siellä missä vettä on saatavilla.

Tässä näkymää hotellilta, bungalows Vista Flor.

Yhtenä päivänä teimme retken Palmitos Parkiin. Palmitos Park on puisto, jossa on nähtävänä paljon erilaisia eläimiä ja erityisesti lintuja, kuten papukaijoja. Papukaijoja voi nähdä myös erityisessä showssa, joka kuuluu sisäänpääsymaksun hintaan. Show on hieno ja hauska, ja vaikka esitys vedetäänkin espanjaksi, myös lasten ja kieltä taitamattomien on sitä helppo seurata.  

Papukaijojen lisäksi lintuja voi seurata muun muassa petolintuesityksessä, jossa vapaana lentävät haukat ja kotkat lentävät yleisön edessä ja yli. On aika huimaa katseltavaa, kun kotka, jonka siipien kärkiväli on yli kaksi metriä, syöksyy vuorilta kohti parinsadan kilometrin tuntinopeudella!

Perhoshuone oli myös aika uskomaton. Kauniiden trooppisten kasvien keskellä oli vaikka kuinka paljon erilaisia perhosia; kuvassa yksi suosikeistani.

Ja mangusti. Rakastan mangusteja ja vihdoin pääsin näkemään niitä läheltä! :)

Hieno loma, oli ihanaa viettää aikaa perheen kanssa lämpimässä. Tämän loman avulla jaksaa taas arkea ja talvea eteenpäin!2 kommenttia:

 1. vai oikein ajastettuja postauksia, ootpa näpsä! ;)
  juuri tuollaisesta lomasta mekin on haaveiltu, ihanalta näyttää, täytyy laittaa oaikka muistiin. :)

  VastaaPoista
 2. Hah, vanhakin voi oppia uusia temppuja! ;)
  Tällainen loma oli juuri sopiva meille nyt. Ehtii sitä myöhemminkin koluta uusia, eksoottisia paikkoja. Maspalomasia ja Playa del Inglesiä voin kyllä suositella helppoutensa vuoksi ja dyyneille kyllä menettää sydämen.
  Mietin laajempaakin matkapostausta, mutta jätin lyhyempään versioon. Jotenkin näin joulun alla on muutakin tekemistä kuin hioa sivukaupalla tekstiä blogiin :)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)