tiistai 29. tammikuuta 2013

Hiihtotarvikkeiden mielenkiintoisessa maailmassa

Laskettelusuksien etsiminen käytettynä oli haastavampaa kuin olisi voinut kuvitellakaan. Ei sillä, etteikö tarjontaa olisi - mutta tarjonnasta perille pääseminen tuotti välillä isoja vaikeuksia. Uskomattoman moni ilmoitus Tori.fi -tai Huuto.net -sivustoilla ei paljastanut mitään myytävästä tuotteesta. Ilman kuvaa ja tarkempaa otsikkoa pelkällä otsikolla "Sukset" on hyvin vaikea tietää, millaiset sukset. Laskettelusukset vai murtomaahiihtoon sopivat sukset? Vai peräti vesihiihtosukset? Entä koko? Tai otsikko "monot". Jep. Monotpa hyvinkin. Millaisiin suksiin? Millaisiin siteisiin? Minkä kokoiset? Naisille, miehille, lapsille?

Pienet kielioppivirheet olivat hyvin yleisiä: "Aloittelia lumilauta".

Joskus oli hyvä tarkentaa, että kyse tosiaan on suksista (eikä olisi ollut pahitteeksi tarkistaa, mikä se merkki oikeasti on...): "Madhus luistelusukset sukset".

Jotkut jaksavat kirjoittaa puolet otsikosta rauhassa, sitten iskee kiire: "Fischer RCS vapaan hiihtotavankilpasuksia".

Toiset myyvät tekstiilejä - eikä tietenkään kannata antaa yhtään selventävämpää kuvaa otsikossa, kuten miesten/naisten/lasten ja koko: "Laskettelutakki".

Toisilla on tarve HUUTAA ja lisätä vielä nopeasti jotain: "UUDET ROSSIGNOL LUMILAUTAKENGÄT ja Laskettelusuke"

Toiset eivät ole kuulleet yhdyssanoista tai isoista kirjaimista: "rotan loukku siteet suksiin"

Toisten mielestä yhdyssanat ovat tosi kivoja: "Laskettelusuksisiteet"

Tosiharrastajalle eivät pelkät välineet riitä, mutta edullisesti saa puitteet kuntoon: "Uudenkaupungin hiihtoputki 299€"

Joidenkin mielestä on hyvä kohdentaa markkinointia: "Murtomaasukset vaikka Lappiin!"

Toiset yrittävät olla kuvaavia, mutta..."uudet siniset 170cm sukset" (ja ilmoituksessakaan ei tosiaan ollut mitään muita tietoja!)

Löytyi sieltä onneksi sitten kunnon ilmoituksiakin ja allekirjoittanutkin löysi onneksi itselleen laskettelusukset, monot ja sauvat. Hyvät ja halvalla. Eli siltikin suosittelen kahlaamaan ilmoituksia, vaikka se välillä onkin työn ja tuskan takana! :D


8 kommenttia:

 1. Ihan totaalirepeäminen tolle hiihtoputkelle :D Kiva kuulla että kamat löytyi, se on pääasia. Itse luovutin jo joku aika sitten Huutiksen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä - jouduin itsekin tarkistamaan toisen kerran, että ihan tosi?!

   Kyllä siellä huutiksessa tosiaan ihan helmiäkin löytyy, joskus. Sain ihan todella hyvät (mun laskutaidolle vähän turhankin prot) sukset siteineen, monot ja sauvat tosi edullisesti!

   Kiva kun liityit lukijaksi, anana! :)

   Poista
 2. Joo-o, I know. Etsin Eelle suksia ja monoja (joulupukki onneksi toi), sitten luistimia (löytyi lopulta vanhalta työkaverilta). Pari kuukautta olen jo etsinyt just niitä meille sopivia yhdistelmävaunuja kesällä syntyvälle tulokkaalle. Ei niin helppoa, kriteerit aika korkealla ja aikaa/tietoa liian vähän. Aika usein luovutan, koska eihän tässä vielä mikää kiire ole. Lopulta saattaa käydä niin että astelen vaan kauppaan ja sanon nämä kiitos, koska en jaksa kahlata niitä ilmoituksia enää hetkeäkään läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinhän se usein on, että kyllä siellä pyöriessä tuska yllättää ja on helpompi vain marssia kauppaan. Varsinkin, kun miettii, että aina ottaa vanhojen kanssa riskin. Jotkut vaunutkin saattavat vaikuttaa tosi hyviltä, ja läheltä niistä saattaa paljastua vaikka mitä, mikä harmittaa. Mutta toisaalta, voihan käydä tuuri, ja löytyy juuri sopivat!

   Onnea etsintään!

   Poista
 3. :D hahaa, hyvin kiteytetty Johanna! :D

  VastaaPoista
 4. hih, kaikenlaisia ilmoittajia :D
  kauniita aurinkoisia päiviä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, hyvät naurut ainakin sieltä saa! ;)
   Samoin sinne, kiitos Taina! :)

   Poista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)