tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuosi 2012

Vuosi kuvina -kooste on aina yhtä ilahduttava joka blogissa ja se on kiva tehdä itsellekin. Kuvien etsiminen on vaikeaa, varsinkin jos ei valitse kuin yhden joka kuukaudelta, mutta samalla on kiva käydä edellistä vuotta läpi ja muistella sen antia.  Tammikuussa saatiin vihdoin kylmempää lämpimän alkutalven jälkeen ja luntakin. Lastenhuoneiden remontteja suunniteltiin ja toteutettiin ja samalla työhuone uudistui.


Helmikuussa nautittiin hyvistä ulkoilusäistä ja tehtiin sisustussuunnitelmia. 


Maaliskuussa oli vielä kylmää, mutta ensimmäiset auringonsäteet paljastivat jo talvehtineen persiljan. Kevään tuntua oli jo ilmassa. 


 
Huhtikuussa oli vielä kylmää. Kalastettiin katiskoilla, piipahdettiin Tallinnassa ja odoteltiin lämpöä. Toukokuussa tehtiin toukotöitä ja aloiteltiin mökkikautta. Muutama lämpöisempikin hetki saatiin, mutta aika kylmää vielä oli. Kesäkuussa aloitettiin kesän viettoa ja nautiskeltiin heräilevästä luonnosta. Mökkikausi aloitettiin toden teolla. Heinäkuussa lomailtiin. Oltiin mökillä, uitiin, nautittiin vähäisestä auringosta ja pidettiin sadetta. Maalattiin mökillä keittiön kaapit ja ulkoterassi. Kalastettiin, käytiin Särkänniemessä. Nautittiin kesästä!Elokuussa alkoi esikoisen koulu ja kuopuksen viskari. Jänniä aikoja, sekä lapsille että vanhemmille. Koulun aloitus oli isompi paikka kuin olisin voinut kuvitellakaan. Toivottavasti kuopuksella sujuu kevyemmin. :) Elokuussa aloitettiin sadonkorjuu.Syyskuussa ulkoiltiin ja sienestettiin. Kanttarelleja ja suppilovahveroita kertyi isot korilliset. Esikoisen koulunkäynti alkoi löytää uomiaan ja muutenkin rutiinit alkoivat hahmottumaan kesän jäljiltä.  Lokakuussa ulkoiltiin sekä lämpöisessä syyssäässä että saatiin ensilumi, joka kuitenkin suli vielä pois. Esikoisesta tuli virallisesti partiolainen partiolupauksen myötä. Juoksuharrastus alkoi saamaan näkyviä tuloksia aikaan ja lenkit pitenivät ja helpottuivat. Marraskuussa ulkoiltiin ja ihasteltiin luontoa. Esikoinen oli ensimmäistä kertaa viikonlopun yötä poissa kotoa muualla kuin sukulaisissa, partioleirillä. Jännää se oli, kaikille, mutta niin monin tavoin kuitenkin hyväkin käännekohta taas vähän isommaksi kasvamisessa. Joulukuussa nautittiin lumisateista, hangista ja pakkasesta. Joulua valmisteltiin tohinalla ja siitä nautittiin pitkästä aikaa pitkän kaavan mukaan pitkillä lomilla. Ja näin tammikuun ensimmäisenä päivänä on hyvä jättää edellinen vuosi taakse ja kääntää katseet kohti seuraavaa. Hyvää kuluvaa vuotta 2013!

2 kommenttia:

  1. Hienot kuvat olet valinnut, kertoo olennaisen kustakin kuukaudesta! Olet tosi hyvä kuvaaja :)

    VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)