torstai 3. helmikuuta 2011

Juonipaljastuksia

VAROITUS! 

Tämä teksti sisältää juonipaljastuksia Karin Slaughterin kirjasta Häpäisty....


Tiedättehän sellaisen loppuhuipennuksen, joka salpaa hengityksen hetkeksi, kunnes todellisuus iskee ja tajuat, että sankari kuoli? Sen epäuskon ja järkytyksen? Etsit merkkejä tekstistä siitä, että ehkä hän vielä selviää? Samalla ymmärrät, että käytöksesi on ehkä hiukan ylireagoitua ajatellen, että kyseessä kuitenkin on vain kirjassa tai elokuvassa oleva hahmo, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Silti et voi olla tyrmistymättä siitä, että kirjailija tai ohjaaja on voinut tehdä niin törkeän tempun, että hän julmasti surmaa sankarittaren rakkaan, tulevan isän, maailman pelastajan tai sen hellyttävimmän tyypin?

Karin Slaughter on jo useammassa kirjassaan kuljettanut lukijaansa eteenpäin Jeffrey Tolliverin ja Sara Lintonin (Tolliver) matkassa. Kun sankari lopussa kuolee, kirjailija antaa pienen toivonkipinän lukijalle kirjan lopussa mainitsemalla, että hän on kirjoittanut pienen tervehdyksen nettisivuilleen osoitteessa www.karinslaughter.com/letter. Siellä hän tarjoaakin pientä lohtua lukijalle - ei valitettavasti paljastamalla, että Jeffrey kuin ihmeen kaupalla pelastuukin, vaan kertomalla, kuinka hän päätyi surmaamaan sankarin. Ja kuinka tulossa on jo uusi kirja, jossa selviää, miten sankaritar ja muut osalliset jatkavat elämäänsä. Aika koukuttavaa, eikö? 

ps. Slaughter lupasi vielä kirjaansa yhden ylimääräisen bonusluvun nettisivuillaan. Se vain ei toimi. Mitä piinaa onkaan miettiä, mitä se oliskaan sisältänyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)