perjantai 9. maaliskuuta 2012

Flow

Kun työflow iskee, maailma tuntuu olevan avoinna. Rakastan sitä tunnetta, kun voin uppoutua työhöni ja saan siitä onnistumisen, innostumisen ja eteenpäin menemisen tunnetta! Joskus flow vie mukanaan niin, että tajuan useamman tunnin sujahtaneen ohi ilman että olen huomannut pitää tauon taukoa. 

Välillä flow saattaa katketa ja eteen tulee pulma, jonka ratkaisua joutuu hakemaan hetken aikaa. Eilen flowssani tuli hetki, jolloin kiperä ongelma esti työn sujuvan jatkumisen. Nautin työpaikalla lomaviikon suomasta hiljaisuudesta ja astelin pitkin tyhjää käytävää. Liike auttoi aivoja prosessoimaan ongelmaa paremmin ja vähitellen ratkaisu muotoutui siinä käytävällä. Tulin puolijuoksua takaisin työpisteelle ja uppouduin jälleen taulukoiden ja tilastojen pariin onnellisena siitä, että löysin ratkaisun ja pääsin jatkamaan.

Välillä kuluu pitkiäkin aikoja, kun työ on perustyötä ja sitä vain suorittaa. Mutta flowhun pääseminen muistuttaa siitä, mikä töissä käymisessä olisi tavoitteena ja toiveena: työ joka innostaa; työ joka tuottaa haasteita; työ joka antaa onnistumisen tunteita; työ johon on hyvä uppoutua. Omaa työuraani on jäljellä toivottavasti vielä parikymmentä vuotta. Kuinka paljon aikaan siinä ajassa voikaan flown avulla saada! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)