maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kasvaa ja ei kasva


Ihana aurinko, ihana sininen taivas. Sunnuntain valo antaa energiaa pitkälle ensi viikkoon - toivottavasti! Päivänliljat pukkaavat vihreää niin, että krookukset jäävät jalkoihin ja tulppaanit eivät varmaan ehdi edes avautumaan ennenkuin jäävät peittoon. Ensi kevääksi pitää varmaan suunnitella jokin muu paikka niille kuin päivänliljapenkki...

Lumi sulaa kohisten, mutta maa on vielä jäässä. Kolmenkymmenen sentin kohdalla kolahtaa rauta routaan, ei voi mitään. Tässä kuvassa näkyy muuten hyvin se, mitä pellon päälle ajettu hiihtolatu tekee. Kuvan keskellä oleva vaakasuora raita on siis hiihtolatua, ja se tulee näkymään siinä koko kasvukauden. Tiukkaan tamppautunut lumi ei noin vain sulakaan, saati sitten maa sen alla. Ja tuolle kohtaa kylvetty vilja on koko ajan askeleen jäljessä vierustovereitaan. Mutta kyllä siellä ladulla tuli nautittuakin - ja niin nautti moni muukin kyläläinen - että on se sen väärtti! :)
 


6 kommenttia:

 1. ihania kevät tunnelmia!
  Hauska tuo latu-ilmiö.
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Keväässä on aina joku erityinen, ihana tunnelma. Se tulee niin yhtäkkiä verrattuna muihin vuodenaikoihin - jotenkin.

   Mukavaa viikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 2. Tuo ekan kuvan vihreys saa ihan värisemään, se on niin herkullinen! Mullakin edessä sipulien siirtoa, liljat saavat vähän paremmat kasvupaikat. Vaikka en päivänliljoista niin kovasti välitäkään, vaalin niitä nyt sillä ne ovat toistaiseksi lähes ainoat perennat uudella vanhalla pihallamme.

  Voisiko hiihtolatu olla ensi talvena pellon reunassa niin ei haittaisi niin paljon viljan kasvua? Tosin kai sielä reunassakin on kylvöt kun kaikki tila kannattaa hyödyntää. -pohtii kaupunkilainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväässä ja keväällä on upeat värit ja pitkän, harmaan syksyn ja talven jälkeen ne tuntuvat entistäkin kirkkaammilta!

   Sama täällä, päivänliljat eivät tosiaan ole minunkaan lempiperennojani, mutta hirveän helppoja ja näin keväällä aika kauniita.

   Ei siitä ladusta niin haittaa ole - kuten jo kirjoitinkin, hiihtämisen ilo on kuitenkin niin paljon isompi kuin se pieni haitta siitä! :)

   Poista
 3. Oi kun teillä on jo kevät pitkällä!! Meidän pihassa ensimmäiset kukat näyttävät juuri ja juuri tuloaan.

  Huomaisin saman "latu" ilmion meidän kulkureitillä kotiovelle. Lumi (tai oikeastaan jää) oli siinä tosi kauan. Nyt sekin on onneksi sula. Vain muutama pieni katolta tiputettu lumipaakku vielä varjoisella puolella on.
  Ellekin sanoi tänään, että nyt on kesä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kevät on tosiaan edennyt isoin harppauksin! On meilläkin vielä pihassa nurkkia lumen vallassa ja niitä ihania märkiä kuraläpiäkin.

   Jos ei ihan kesä, niin kunnon kevät ainakin jo! :)

   Poista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)