sunnuntai 1. tammikuuta 2012

2011

En usko lupauksiin, joita tehdään uuden vuoden alkaessa. Uskon ennemmin pieniin muutoksiin ja mahdollisuuksiin, joita mikä tahansa katkos arjessa tuo. Uusi vuosi ei ole minulle konkreettinen rajapyykki, joka itsessään toisi jotain muutosta ja auttaisi toteuttamaan omia muutospyrkimyksiäni. Olen isoimmat muutokset elämässäni toteuttanut kesäloman jälkeen, jolloin olen saanut levätä ja rentoutua ja miettiä asioita rauhassa. Pohjustaa muutosta miettimällä rauhassa ajan kanssa, mitä todella haluan. 

Uuden vuoden kunniaksi on kuitenkin mukava muistella mennyttä vuotta ja tapahtuneita asioita. Eritoten kaikkea kivaa, ja sitäkin, mitä voisi tehdä toisin tai vielä paremmin. Suunnitella tulevaa. 

Tällainen oli meidän vuotemme 2011:
Talvella innostuttiin hiihtämisestä ja nautittiin valoisista hangista. Lopputalvesta ehkä jopa vähän kiroiltiin lumitöiden parissa...ihasteltiin uutta pehmeää perheenjäsentä ja nautittiin puupinojen tekemisestä mökillä. 
Keväällä nautittiin lisääntyvästä valosta ja istuteltiin malttamattomina uusia kasveja kesän iloksi. Ja nautittiin karvaturreista - yksi eksyi näemmä uudelleen tähän... Esikoinen aloitti maitohampaiden vaihtamisen rautahampaisiin. Puikkojen kilinä alkoi uudelleen kuulumaan iltaisin sohvannurkasta pienen tauon jälkeen. 


Kesäkuussa nautittiin jo täysin kesän lämmöstä mökillä. Kalastetiin, grillattiin, piirreltiin, ihailtiin luontoa. Ja remontoitiin. Remontoinneista lisää joskus...


Heinäkuussa jatkettiin kesäelämää pääasiassa mökillä. Innostuimme oikein kunnolla ravustamisesta eikä mennyt kauaakaan, kun saatiin jo nauttia omasta saaliista!


Elokuussa sienestettiin ja nautitiin kasvimaan sadosta. Puinnit saatiin tehtyä hyvissä ajoin. Autotallin nurkan villiviini oli ehkä upeampi kuin koskaan. Loppukuusta sieniretkillä kerättiin jo materiaaleja syksyn ja talven askarteluja varten.


Syyskuussa saatiin nauttia upeista, aurinkoisista keleistä ja mahtavista luonnon väreistä. Koko syksy kuluikin luonnossa sienten ja kameran seurassa.


Lokakuussa puikot alkoivat taas viuhua, kun pukinkonttiin ja omaksi iloksi oli suunnitteilla vaikka mitä! Luonto esitti vielä parhaita puoliaan. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin sammalpallojen takoa (ovat muuten vieläkin ihan kauniita).


Marraskuussa päivät alkoivat lyhentyä ja kaikista valonsäteistä oli jo otettava riemu irti. Parin vuoden rutistus alkoi olla lähellä loppua, kun isäntä päätteli opintojaan. Perheellisenä työn ohessa käyty koulutus ei ole helpoin homma, mutta siitäkin selvittiin. Marraskuussa saatiin ensilumi, joka ei kuitenkaan pysynyt maassa kauaa.


Joulukuussa käytiin lataamassa akkuja etelän lämmössä. Valmistauduttiin jouluun ja juhlittiin kuka mitenkin - lapset jännittyneinä ja vanhemmat rauhaa kaivaten :) Lunta emme saaneet, vaan jouduimme ihmettelemään sulana virtaavia vesiä ja paljasta maata.

Vuosi oli jälleen kerran täynnä kokemuksia ja kasvua. Ihana vuosi, vaikka välillä oli rankkaakin. VUosi 2011 oli hyvä pohja vuodelle 2012. Tästä on hyvä jatkaa... :)3 kommenttia:

 1. ihana kuvakollaasi vuodestasi! Kuviasi on aina ilo katsoa!
  oikein hyvää tätä vuotta sinulle. :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniit kollaasit!

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos, Taina ja Inka! Ihanaa kuluvaa vuotta teille! :)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)