tiistai 3. tammikuuta 2012

Nyt se alkoi.

Remontti nimittäin. Operaatio lapsille omat huoneet! 


Tänään kävin tapettikaupassa aikomuksena hakea valkoista tapettia. Valkoinenhan on valkoinen, ainakin siihen saakka kun aletaan puhumaan ihan oikeasti väreistä. Eikä mikään valkoinen niissä kaupoissa ollut suoralta kädeltä ehdottomasti se oikea valkoinen, puhumattakaan kuoseista. Vakaa aikomukseni repiä tänään yhden huoneen tapetit alas ja tapetoida karisi hyllyvälejä kiertäessä, eikä auttanut muu kuin napata parhaiten osuvista malleista mallikappaleet mukaan. 

Pakkaa sekoitti vielä asiantunteva myyjä, joka kuullessaan tapetin tulevan lastenhuoneeseen oli sitä mieltä, ettei se voi olla valkoinen. Siis valkoinen valkoinen. Koska onhan se aika kylmä väri. Johon minä yritin, että haen selkeää seinäpintaa pieneen huoneeseen, koska huone joka tapauksessa täyttyy väreillä - niinkuin lastenhuoneet yleensä. Mutta valkoinen oli siltikin kylmä ja hyvin kylmäkiskoisesti hän valkoisia palasia minulle suostui antamaan. Ja lykkäsi varmuuden vuoksi vielä mukaan pari palaa ei-niin-valkoisia malleja, jotka näyttävät tällä hetkellä tulevan lastenhuoneen seinällä siltä, että niille on sattunut jotain. Rekan yliajo tai vuosikausien säilytys perunakellarissa, lähinnä. Sen verran ruskeaan ja harmaaseen ja vihertävään taittuvia epämääräisyyksiä ne ovat....

Haluan ihan todella kuopuksen huoneeseen valkoiset tapetit. Verhot, matto, sängyn tekstiilit - kaikilla niillä saadaan väriä. Puhumattakaan leluista ja kaikesta muusta, mitä leikki-ikäisen huoneessa on. Meillä ei leluja pidetä lukkojen takana sisustuksellisuuden takia, vaikka joskus mieli tekisikin. 


Vaikka tapetit eivät olekaan seinässä, operaatio huoneiden vaihtaminen on silti jo hyvässä alussa. Vaihdamme yhteensä neljä huonetta toiseen paikkaan, joten siirtämistä riittää - ja lisäksi muutokset aiheuttavat vielä pientä lisäsäätöä viidenteen huoneeseen. Ihanaa tässä on se, että saa katsoa tavarat huolella läpi ja hyvällä syyllä laittaa rankalla kädellä ylimääräistä pois! Tuskaa aiheuttaa esimerkiksi pari kaappia, sohva ja pari nojatuolia - mutta ellei niille löydy paikkaa, niin annan ne pois. Nyt on tullut aika saada tätä asuntoa väljemmäksi ja jäljelle jääville tavaroille paremmin harkitut paikat!


...toisin sanoen huonekalukuvastot esiin inspiraation hakemista varten. Lasi viiniä, Ikean kuvasto ja muistiinpanovälineet - voisi sitä hullumminkin iltaa viettää! :)

2 kommenttia:

 1. myyjällä oli sit mielipiteitä! ;)
  illan ohjelma kuullostaa oikein hyvältä - ehkä pari palaa suklaata lisäksi?

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain, eikä epäröinyt niitä esittää! :)
  Valkoinen valkoinen on nyt seinässä ja se on hyvä. Hah, pitäisiköhän pyytää myyjä käymään ja näyttää, ettei se nyt niin kylmä ole! :)
  Suklaa on aina oiva lisä, totta. ;)

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)