tiistai 10. tammikuuta 2012

Lumi

Pitkän syksyn jälkeen on ihana kuulla poikien pitkästä aikaa pyytävän, että "saadaanhan me vielä olla ulkona, saadaanhan!?" Sateella ei ole paljon ulkona olijoita näkynyt eikä lapsia ole paljon ylimääräistä siellä raaskinut patistaa olemaankaan. Lumi kuitenkin muutti kaiken ja lapset eivät muuta haluaisikaan kuin laskea mäkeä ja möyriä ulkona.

Tänäänkin päiväkodin jälkeen kuopus halusi vielä jäädä mäkeä laskemaan. Mäenlaskutouhujen jälkeen oli pakko päästä hakemaan kamera ja hiipiä ulos kuvaamaan. Mikä ihana valo vielä ennen viittä! Talvi on täydessä terässään ja ulkona jo paljon valoisampaa; sekä lumen ansiosta että muutenkin. Kyllä ne päivät selvästi jo pitenevät. 

Mummulan piha on kaunis ja kutsuva lumivaipassaan.

Tänään vein viime keväänä hankitut sukset huoltoon, pohjustusvoiteluun. Innostuin viime talvena ihan tosissani hiihtämisestä, enkä malttaisi odottaa latuja! Meillä on ollut onni saada kunnan ladut kulkemaan ihan läheltä tonttiamme, tuosta omien peltojemme poikki, joten hiihtämään lähteminen onnistuu ihan laskettelemalla pihasta pienen matkaa ladulle. Eikä autolla aja kauaa toisille laduille, joita kulkee hyvin yli 20 kilometrin matka metsämaisemissa - ja pidemmältikin, jos intoa riittää kierrellä latulenkkejä. Viime talvena hiihdin ensimmäisen kerran parinkympin lenkin enkä ole koskaan nauttinut niin paljon. En malta odottaa tämän talven hiihtolenkkejä ja erityisesti niitä, joita päästäisiin tekemään isännän kanssa yhdessä! 

Mummulan pyykkiteline (etualalla) on upean näköinen lumikuorrutteessaan. :)

...ja tässä vielä omaa pihaamme talvisessa valaistuksessa...

Tämä koivu on upea näky talvisena iltana. Siihen osuu valoja jostakin niin, että se loistaa pihaamme kauempaa valkoisena ja hehkuvana.


Nautitaan talvesta, kun sen vihdoin saimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)