torstai 12. tammikuuta 2012

Nuha. Flunssa. Räkätauti.

Ei sentään influenssa. Mutta ehdottomasti noista neljästä se räkätauti

"Tavallisimmat flunssan oireet ovat räkä, aivastelu, yskä, kuume, äänen käheys, lihassäryt, kurkkukipu, päänsärky ja paineen tunne poskionteloissa. Oireet riippuvat taudinaiheuttajasta sekä potilaan iästä ja kunnosta. Aikuisilla esiintyy useimmiten yskää ja limannousua, ja lapsilla yleisin oire on nuha. Flunssa alkaa yleensä kurkkukivulla, joka saattaa säteillä korviin. Seuraavina oireina esiintyy runsasta räkäisyyttä sekä mahdollisesti paineentunnetta poskiontelon tai otsalohkon alueella."
"Flunssaan ei tiettävästi ole paranemista nopeuttavaa hoitoa. Flunssaa pidetään ihmisten yleisimpänä sairautena. Se paranee itsestään, ja hoidoksi riittääkin lepo ja oireiden lievitys. " (lähde:Wikipedia)

Sosuli täynnä kahvia ja oheen mustikka-valkosuklaata. Kurja olo väistyy ainakin hetkeksi. ;)

2 kommenttia:

 1. Paljon paranemisterkkuja!!

  Vietin juuri itse kolme päivää kotona lepäillen juurikin räkätaudin kourissa. Inhottava tauti, mutta valitsen sen silti mielummin kuin vaikka ykätaudin... Flunssassa pystyy yleensä kuitenkin puuhailemaan jotain pientä, vaikkapa kutoa.

  Sosulimuki on aivan ihana ja suklaakin auttaa aina, tilanteessa kuin tilanteessa :))

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Inka!

  Se on totta, että räkätauti on kyllä paljon mukavampi kuin ykätauti. Kieltämättä. Vaikka nyt ei tunnu pystyvän edes kutomaan ja se on paljon, se.

  Taidan mennä jälleen keittämään kahvit. Sosuliin, tottakai. Se on kyllä niin suloinen :) Suklaata ei enää ole, se on kyllä pieni miinus.

  Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista

Jätäthän viestin käynnistäsi, teet minut hyvin iloiseksi! :)